Welk type landschapsarchitectuur voegt waarde toe?

Het is het landschapsproject dat bijna elke expert aanbeveelt om de waarde van een huis te verhogen. Schattingen variëren, maar de aanwezigheid van volwassen bomen op veel kan de huiswaarde met maar liefst 15% verhogen. Een van de meest trendy items is een van de duurste een permanent, ingebouwd dek voor entertainment en koken. In feite verhoogt het de bruikbare vierkante meters van het huis.

Het levert naar schatting 83% van het uitgegeven bedrag op. Dat klinkt misschien als een verliezend voorstel, maar een buitenkeukenruimte houdt uw huis op de shortlist van een groeiende groepskopers. Maak de ruimte voor uw klimaat goed af en weerbestendig, zodat deze nog jaren meegaat. Dat betekent het bouwen van een vuurkorf in koude klimaten en ervoor zorgen dat er goede schaduw en luchtcirculatie is in warmere klimaten.

Over het algemeen is het rendement op pools ook vrij laag met 43%. Denk je dat je dochter de volgende Coco Gauff van tennis is? Of een Steph Curry 3-puntsspecialist? Het op maat maken van een tennis- of basketbalveld past misschien bij uw behoeften en die van uw kind, maar het is onwaarschijnlijk dat het de waarde van uw eigendom verhoogt. Gespecialiseerde stukken asfalt waar de koper verwacht dat een prachtige uitgestrektheid van de tuin meer boosheid krijgen dan staande O's van kopers. Landschapsarchitectuur kan tienduizenden dollars toevoegen aan de waarde van uw eigendom.

In feite is het een van de weinige huisverbeteringen die je kunt aanbrengen die niet alleen meteen waarde toevoegt, maar ook in waarde stijgt naarmate de jaren verstrijken. Terwijl interieur- en ontwerpconcepten regelmatig uit de mode raken en mechanische systemen slijten, worden planten met het verstrijken van de jaren voller en robuuster. Hoewel het idee om tussen grote mooie bomen te leven idyllisch kan lijken, kan een bosachtig landschap eigenlijk afbreuk doen aan de waarde van uw huis. De American Society of Landscape Architects (ASLA) beveelt huiseigenaren aan 10 procent van de waarde van het huis te investeren in landschapsarchitectuur.

In tegenstelling tot veel huisverbeteringen neemt de waarde van een investering in een landschapsverbetering in de loop van de tijd toe, aangezien de groei en volwassenheid van bomen en struiken de visuele aantrekkingskracht vergroten. Met goede landschapsverlichting kunt u de buitenkant van uw huis verlichten, landschapsontwerpelementen accentueren en zelfs de huisbeveiliging verbeteren. Landschapsverlichting is snel een van de meest gewenste landschapsarchitectuur voor buitengebruik geworden voor huizenkopers. Uit een overzicht van onderzoek door Virginia Tech Horticulturist Alex Niemiera bleek dat een goed aangelegd huis een aanzienlijk prijsvoordeel had ten opzichte van een huis zonder landschapsarchitectuur.

Ze besluiten er een boom in te zetten, en een paar jaar later wat bloembedden toe te voegen, dan misschien wat struiken en een andere boom erin te doen. U kunt ook kijken naar landschapsbedrijven die u kunnen helpen bij het planten van volwassen bomen, houd er echter rekening mee dat dit duur kan worden, afhankelijk van de grootte van de boom, verplaatsing en moeilijkheidsgraad van planten. Hoewel een goed ontworpen landschap gunstig zou blijken te zijn bij het verhogen van vastgoedwaarden vanaf het punt van aantrekkingskracht, kan slechte landschapsarchitectuur vastgoedwaarden met 10 procent laten dalen, volgens een studie van het Journal of Environmental Horticulture.