Hoeveel kost een aangelegde tuin uk?

Ervaren landschapsarchitecten rekenen doorgaans ongeveer £. De kosten voor het aanleggen van een tuin zullen variëren, afhankelijk van wat u uit de ruimte wilt bereiken. Ervaren landschapsarchitecten rekenen doorgaans ongeveer £150 tot £200 per dag, volgens de experts van MyJobQuote (opent in een nieuw tabblad). Als u een stevig budget heeft en precies weet wat u wilt, kunt u de tuin aanpassen aan de bestedingsbeperkingen.

Groot-Brittannië is een natie van tuinders en of je nu een paar hangende manden hebt of een uitzicht waar Capability Brown trots op zou zijn, de industrie in het herontwerpen, aanleggen en modelleren van tuinen is nog nooit zo druk en populair geweest. Er zijn enkele gemiddelde cijfers beschikbaar over wat een tuinlandschapsdienst in rekening zou kunnen brengen en sommige deskundige sites beginnen de offerte op ongeveer £800, maar de aanwijzing zit in de naam - dit zijn slechts gemiddelde kosten van tuinlandschapsarchitectuur. De gemiddelde kosten voor het modelleren van een tuin in het VK bedragen ongeveer £90 per vierkante meter. Dit is echter bijna zinloos omdat er zoveel factoren zijn.

Het is alsof je vraagt hoeveel kleding kost. Er is voor elke persoon een ander antwoord. Als je eenmaal je tuin hebt geëgaliseerd, heb je nu een grote ruimte om je droomtuin te creëren als dat een fantastisch terras, zomerhuis, cottage-tuin is, kun je alles doen. Misschien merkt u dat een landschapstuinier dit niveau van specialistische training niet zal hebben, dus het is beter om het extra geld uit te betalen om er zeker van te zijn dat het goed wordt gedaan.

Volgens het Office of National Statistics van de Britse regering bedraagt de gemiddelde tuingrootte in het VK echter ongeveer 188m2, waarbij de tuinen van Londen kleiner zijn en Schotland groter is. Hoewel niet al deze punten nodig zijn voor een tuinarchitect om uw geld waard te zijn, is het de moeite waard om deze verschillende overwegingen aan boord te nemen bij het inhuren van een tuinarchitect. Dit kan een klein tuinlandschap, kunstgras, tuinontwerp, oprit bestrating of zelfs een zwembad of waterpartij zijn. U ontvangt tot 4 vrijblijvende offertes van lokale tuinders en bespaart geld op uw tuinproject.

Het lijdt geen twijfel dat grote tuinlandschapswerken die enkele weken duren, een aanzienlijke invloed zullen hebben op de kwaliteit van leven van uw buren. Voor een heel klein landschapstuinproject dat ongeveer een week duurt, kijk je naar ongeveer £7000 + materialen met btw bovenop. Misschien vindt u een uitstekende tuinman die een natuurlijke flair heeft voor landschapsarchitectuur en geen enkele kwalificatie heeft. Nadat je wat tijd hebt genomen om je tuinontwerp precies goed te krijgen, breek je het project op in beheersbare brokken en beslis je welke stukjes je nodig hebt om landschapsarchitecten binnen te krijgen om mee te helpen.

Afhankelijk van het soort werk dat u wilt, kan uw tuinaanleg relatief betaalbaar zijn voor iets dat een aanzienlijke hoeveelheid besparing nodig heeft om te voltooien. Landschapsarchitecten zijn meer geneigd om te werken met grote civiele projecten zoals openbare tuinen, of zeer mooie grote privétuinen. Dit wordt opgeteld bij de kosten van het project en wordt verzameld door de landschapstuinier en elke drie maanden doorgegeven aan de belastingbetaler. De focus van de meeste mensen op tuinlandschapsarchitectuur is hoe het eindresultaat eruit zal zien en daarom is het gemakkelijk om enkele van de andere kosten over het hoofd te zien, zoals het opruimen van de site.