Hoeveel waarde voegt een aangelegde tuin uk toe?

De experts onthulden dat de tuinfunctie die de meeste waarde toevoegt aan een woning een schuur is. 82 procent van de vastgoedprofessionals beweert zelfs dat een schuur van behoorlijke grootte het meest geciteerde kenmerk is om de waarde te verhogen. Het modelleren van uw tuin kan uw vastgoedwaarde met 77 procent verhogen, volgens nieuw onderzoek van Post Office Money. Het modelleren van uw tuin kan uw vastgoedwaarde met 77% aanzienlijk verhogen, volgens nieuw onderzoek van Post Office Money.

Op basis van onze gegevens zou de gemiddelde persoon de waarde van zijn huis met 7,4% kunnen verhogen door in zijn tuin te investeren. En de dramatische opkomst van tuinen als belangrijkste en waardetoevoegende functie houdt daar niet op. Gloednieuw onderzoek van Moda Furnishings (opent in een nieuw tabblad), dat gegevens van online vastgoedvermeldingen van makelaars gebruikt, heeft uitgewezen dat vanaf dit jaar, een tuin de prijs van een huis in Londen kan verhogen met. De gemiddelde prijs van een huis in Londen is al £510.000, dus je doet de wiskunde over hoeveel een huis met een tuin kan opleveren.

Aangezien de gemiddelde update voor landschapsarchitectuur u iets meer dan £1.000 kan kosten, is dat een fenomenaal investeringsrendement. Hoewel dat de beste plaatsen zijn voor tuinwaarde in vergelijking met het huis zelf, is Brighton waar een tuin het meeste geld waard is. Het aanbrengen van de juiste wijzigingen in uw huis kan de marktwaarde aanzienlijk verhogen - met tuinlandschapsarchitectuur die bovenaan komt voor de meeste toegevoegde waarde, 'legt Chrysanthy Pispinis van Post Office Money uit. In de studie werd gekeken naar huizen met en zonder tuinen in 30 steden in het hele land om te zien waar tuinen het meest worden gewaardeerd.

Van het opnieuw modelleren van hun tuinen tot het installeren van buitenkeukens en bubbelbaden (een nieuw postpandemisch hoofdbestanddeel in huizen in het hele land, niet alleen Londen), Londenaren besteedden veel geld om van hun tuin het hele jaar door een buitenruimte te maken. Hoewel de enquête van Post Office Money aangelegde tuinen noemde als een boost van 77% in huiswaarde, neemt ander onderzoek een bredere kijk op. Na een analyse van 2.001 online enquêtes met huiseigenaren in het VK, heeft Post Office Money ontdekt dat 18 procent van hen de afgelopen vijf jaar hun tuinen heeft aangelegd. In de herfst en winter, wanneer het idee om buiten te zitten, te genieten van een bbq of tuinieren heel ver weg lijkt, voegen tuinen minder waarde toe.

Onderzoek suggereert dat eenvoudige, gemakkelijk te onderhouden tuinen helpen een huis sneller te verkopen dan die met exotische bloemen en extravagante landschapsarchitectuur. We hebben gekeken naar de potentiële waarde van elke tuin op basis van de huiswaarde en de totale grootte van de tuin. We weten allemaal dat een tuin waarde toevoegt aan een huis, maar het zal je misschien verbazen hoe begeerlijk tuinen in de hoofdstad zijn, volgens het laatste onderzoek. De geschatte kosten van tuinaanleg bedragen £2.750 voor de huiseigenaar, vergeleken met een uitbreiding die tot £80.000 of zelfs £90.000 kan kosten als u kiest voor een kelderconversie.

Na analyse van 2.001 online interviews met Britse huiseigenaren, ontdekte Post Office Money dat 18 procent hun tuinen de afgelopen vijf jaar heeft aangelegd. Als je erover nadenkt om een tuinfunctie toe te voegen, zorg er dan voor dat dit iets is dat de meeste mensen graag in hun tuin zouden willen zien. De geschatte kosten van tuinlandschapsarchitectuur kosten een huiseigenaar £2.750, vergeleken met een uitbreiding die tot £80.000 of zelfs £90.000 kan kosten, als u kiest voor een kelderconversie. Een tuin is altijd een aantrekkelijk huiskenmerk geweest voor Britse huizenkopers, en een huis met een tuin is altijd gegarandeerd verkocht in Londen.