Wat is een goed landschapsbudget?

Een algemene vuistregel is om 10% van de waarde van uw huis te besteden aan landschapsarchitectuur. Hoeveel moet je investeren in het upgraden van je landschap? Professionals raden aan om 10% van de waarde van uw huis te budgetteren. Maar het belangrijkste om te onthouden is dat succes niet afhangt van hoeveel je uitgeeft. Landschapsarchitectuur hoeft niet duur te zijn, gewoon goed gepland, zegt Carl Heldmann, auteur van Be Your Own House Contractor.

Hier leest u hoe u aan de slag kunt gaan met een eigen landschapsplan. De meeste tuinarchitecten brengen bemesting in rekening op het werkuur of door de vierkante meters van uw tuin, dus u betaalt meer om een grotere tuin te bemesten, wat er ook gebeurt. Als u een van deze functies in uw landschap wilt opnemen, bespreek ze dan met een ontwerper tijdens de eerste ontwerpvergadering om te plannen welke functies het meest logisch zijn voor uw gezin, landschap en budget. Softscaping verwijst naar de plantelementen van een landschap en gaat vaak om bloemen, struiken en bomen die diensten nodig hebben zoals onkruidbeheer, planten en maaien.

Om uw tweede huislandschapsbudget onder controle te houden, overweeg dan om een bodembedekker of turfgras te planten dat niet veel water nodig heeft om gezond te blijven. Merk ook op dat hoewel ze u kunnen helpen beslissen over de plaatsing van een waterpartij of welke soorten planten u moet plaatsen, niet alle landschapsontwerpers zullen helpen met de installatie. De exacte kosten van uw landschapsontwerp zijn afhankelijk van de grootte van uw eigendom, de complexiteit van het ontwerp en hoe lang het duurt om de plannen af te ronden. De kosten van betonnen of stenen patio's, zwembaddekken, landschapsbeteugeling, loopbruggen of opritten hangen grotendeels af van de afwerking van het beton of het type steen dat wordt gebruikt.

De prijs van landschapsbeteugeling op uw specifieke eigendom hangt af van zowel het materiaal dat u kiest als hoeveel randen u nodig heeft. Het installeren van bepaalde landschapskenmerken kan betekenen dat uw woning opnieuw moet worden vormgegeven, vooral als het een drastische helling bevat waarop moeilijk te bouwen zou zijn. Het aantal van ons dat onderzoek doet naar de kosten voor landschapsarchitectuur in de achtertuin is het afgelopen jaar enorm gestegen - met een toename van 80% in zoekopdrachten naar 'ideeën voor landschapsarchitectuur in de achtertuin met een budget' alleen al. Populaire landschapsprojecten zijn onder meer gazonzaaien, landschapsbeteugeling, grasmaaien, bomen trimmen en gazonnivellering.

Als u een irrigatiesysteem, drainage, substantiële sortering, behoud of laagspanningslandschapsverlichting nodig heeft, dan zou de prijs duidelijk hoger zijn. Voor landschapsprojecten waarbij bouwwerkzaamheden betrokken zijn, zoals het bouwen van een hek of het omlopen van land, moet u mogelijk een vergunning betalen voordat u aan de slag gaat. Voor een tweede huis moet je echter iemand betalen om voor de tuin te zorgen als je er niet bent, dus het is het beste als de landschapsarchitectuur weinig TLC vereist. Daarom is het het beste voor huiseigenaren om landschapsplannen te beginnen door na te denken over hoe ze hun werven daadwerkelijk zullen gebruiken.

De eerste stap van elk landschapsproject is om een lijst te maken van wat je al hebt en een site-analyse uit te voeren.