Hoeveel kost landschapsarchitectuur uk?

Gemiddeld kunnen de kosten voor tuinaanleg in het VK variëren tussen de £5000 en £10.000 voor een compleet make-overproject van een tuin met een oppervlakte van meer dan 100 vierkante meter. Voor een betere schatting moet u een budget van ongeveer £100 per vierkante meter aanhouden, inclusief de kosten van zowel materiaal als arbeid. De kosten voor het aanleggen van een tuin zullen variëren, afhankelijk van wat u uit de ruimte wilt bereiken. Ervaren landschapsarchitecten rekenen doorgaans ongeveer £150 tot £200 per dag, volgens de experts van MyJobQuote (opent in een nieuw tabblad).

Als u een stevig budget heeft en precies weet wat u wilt, kunt u de tuin aanpassen aan de bestedingsbeperkingen. De prijzen per meter voor een project met zowel planten als harde landschapsarchitectuur (dwz terrasplanken, terras, grind enz. En andere harde items) bedragen ongeveer £120 per vierkante meter. Groot-Brittannië is een natie van tuinders en of je nu een paar hangende manden hebt of een uitzicht waar Capability Brown trots op zou zijn, de industrie in het herontwerpen, aanleggen en modelleren van tuinen is nog nooit zo druk en populair geweest.

Er zijn enkele gemiddelde cijfers beschikbaar over wat een tuinlandschapsdienst in rekening zou kunnen brengen en sommige deskundige sites beginnen de offerte op ongeveer £800, maar de aanwijzing zit in de naam - dit zijn slechts gemiddelde kosten van tuinlandschapsarchitectuur. Hoewel niet al deze punten nodig zijn voor een tuinarchitect om uw geld waard te zijn, is het de moeite waard om deze verschillende overwegingen aan boord te nemen bij het inhuren van een tuinarchitect. Hun duurste landschapstuinproject bedroeg £70.000, de goedkoopste bedroeg £5000 en het gemiddelde bedroeg £15.000. Misschien merkt u dat een landschapstuinier dit niveau van specialistische training niet zal hebben, dus het is beter om het extra geld uit te betalen om er zeker van te zijn dat het goed wordt gedaan.

De focus van de meeste mensen op tuinlandschapsarchitectuur is hoe het eindresultaat eruit zal zien en daarom is het gemakkelijk om enkele van de andere kosten over het hoofd te zien, zoals het opruimen van de site. Voor een heel klein landschapstuinproject dat ongeveer een week duurt, kijk je naar ongeveer £7000 + materialen met btw bovenop. Bekijk voor meer informatie informatie van de Association of Professional Landscapers en de Society of Garden Designers. Als uw tuin bijzonder overwoekerd is, boomchirurgie nodig heeft, evenals uitgraven en nivelleren, verwacht dan een behoorlijk bedrag opzij te zetten om uw voorbereidende werkzaamheden te laten doen voordat uw tuinarchitecten uw nieuwe fittingen in de gaten houden.

Misschien vindt u een uitstekende tuinman die een natuurlijke flair heeft voor landschapsarchitectuur en geen enkele kwalificatie heeft. Maak je geen zorgen, je hebt geen showbizzbudget nodig om geweldige dingen te bereiken, want tuinontwerp en landschapsarchitectuur kunnen voor iedereen betaalbaar zijn - je hoeft alleen maar te weten wat je zoekt. Afhankelijk van het soort werk dat u wilt, kan uw tuinaanleg relatief betaalbaar zijn voor iets dat een aanzienlijke hoeveelheid besparing nodig heeft om te voltooien. In dit stadium zullen de aannemer (s) beginnen met het leggen van grasmat, het installeren van de terrasplanken, de tuinvijver bouwen of aan de slag gaan met de landschapsarchitectuur die van toepassing is.