Hoeveel kost een tuinontwerper uk?

Het eerste deel van het proces is heel belangrijk. De kosten voor deze fase variëren van £500 tot £2.000 en hoger, afhankelijk van de complexiteit en de ontwerper. Sommige ontwerpers prijzen het ontwerpproces als een percentage van de totale baan - meestal tussen 10-15%. Bijvoorbeeld een klein nieuwbouw project dat ongeveer £20.000 kost, waaronder bestrating, gazon, aanplant, een eenvoudige waterpartij en verlichting.

De ontwerpkosten voor een dergelijk project zouden ongeveer 14% van het totale budget bedragen. U moet minimaal £100-£150 per vierkante meter van de tuin budgetteren voor materialen als u harde landschapsarchitectuur zoals bestrating gebruikt. Als het gewoon aan het planten is, is £30-£50 per vierkante meter een goede vuistregel. Uiteraard hangt dit af van de grootte en het type planten.

Het ontwerpen van een tuin is niet iets dat van de ene op de andere dag gebeurt en het komt zelden voor dat een standaard ontwerp in uw tuin past. Tuinontwerpers zijn ongelooflijk goed geïnformeerd over planten en zullen niet alleen de meest geschikte variëteiten voor uw stijl kunnen kiezen, maar ook variëteiten die het meest waarschijnlijk zullen overleven in de natuurlijke omgeving van uw tuin. Een tuinontwerper is een ontwerpspecialist, maar is niet de persoon die de tuin gaat bouwen, ze hebben vaak een kwalificatie voor tuinontwerp, maar niet noodzakelijk. Tuinontwerpers hebben de neiging om £60 tot £200 per uur in rekening te brengen, terwijl de arbeidskosten van het opnieuw ontwerpen van een tuin afhangen van het werk dat ermee gepaard gaat.

Ik adviseer altijd dat als een budget krap is en je een sjabloonontwerp wilt gebruiken, waarom dan Garden Ninja tuinontwerp niet in opdracht geven om een overzicht te geven van het schema dat je van plan bent. Deze tuin ontworpen door Bond Landscape Design (opent in een nieuw tabblad) heeft een rond terras omgeven door bloemen. We zullen nu bekijken hoeveel het zou kosten aan arbeid om een tuin te laten ontwerpen en welke termijnen betrokken zouden zijn bij zowel het ontwerp als het proces om uw nieuwe tuinvisie tot leven te brengen. Voor een tuin die bijzonder natuurvriendelijk is, kan het installeren van structuren zoals waterpartijen, egeldozen, blokhutten en bijenhotels uw tuin snel veranderen in een mini-jungle.

Ze brengen visie en discipline, die hand in hand gaan in tuinontwerp, of je nu op zoek bent naar nette en opgeruimde ideeën voor de voortuin om de aantrekkingskracht van stoepranden te maximaliseren of verschillende hectares ongetemde wildernis aan te pakken. Het is lastig om een nummer te geven aan de prijs van tuinontwerp - elke ontwerper is anders, net als elke tuin. Dit is erg handig voor klanten die hun eigen tuin willen verzorgen of voor hen die aan hun tuinman willen overhandigen. Als je al een goed idee hebt hoe je een tuin moet plannen en gewoon deskundig advies wilt over een bepaald aspect, zoals planten voor een lastige plek, of creatieve ideeën over hoe om te gaan met uitdagingen zoals privacy, kun je een tuinontwerper vragen om een eenmalig consult.

Een deskundige tuinontwerper weet welke planten hij moet kiezen die het potentieel van uw tuin overdrijven door ervoor te zorgen dat ze overleven en bloeien wanneer u kleur wilt. Hoewel deze tuinontwerpen traditioneel voorbehouden waren aan de aristocratie, kan tegenwoordig iedereen dit type tuinontwerp laten installeren. Voor een kleine tuin kunnen de ontwerpkosten variëren van £1200 tot £4.500, terwijl het moeilijker is om een gemiddelde prijs te geven voor grotere tuinen. Materialen voor landschapsarchitectuur zullen ook een rol spelen, hoewel beide een rol kunnen spelen in de landschapskosten (zie hierboven).