Hoeveel rekenen landschapsarchitecten per dag uk?

Ervaren landschapsarchitecten rekenen doorgaans ongeveer £150 tot £200 per dag, volgens de experts van MyJobQuote (opent in een nieuw tabblad). Als u een stevig budget heeft en precies weet wat u wilt, kunt u de tuin aanpassen aan de bestedingsbeperkingen. Een goed onderhouden tuin voegt waarde toe aan uw huis zolang u niet te veel betaalt. De uurtarieven variëren afhankelijk van waar je woont en wat voor soort tuinman je inhuurt.

De gemiddelde kosten per uur voor een tuinman in het VK bedragen £27 per uur, maar kunnen variëren van een uurtarief van £12 tot £59.Grote landschapsbedrijven en lokale tuinders variëren in prijs, dus u moet weten wat u zoekt. Als u de tools levert, moet het tarief lager zijn. In combinatie met een tekort aan arbeidskrachten en stijgende brandstof- en energiekosten zijn de prijzen voor landschapstuinen (vooral hard landschapsarchitectuur) aanzienlijk gestegen. Dit wordt opgeteld bij de kosten van het project en wordt verzameld door de landschapstuinier en elke drie maanden doorgegeven aan de belastingbetaler.

Een landschapstuinier, of tuinarchitect, concentreert zich meer op het algehele ontwerp en de constructie van de tuin. Het is logisch dat een complexe klus zoals landschapsarchitectuur of tuinontwerp duurder zal zijn dan het maaien van gras of het graven van een greppel. Volgens taxateurs van onroerend goed dragen geweldige aangelegde tuinen bij aan de totale waarde van uw eigendom, terwijl ze ook de kans vergroten om huizen sneller te verkopen. Nadat de landschapsarchitectuur is voltooid, moet er waarschijnlijk een aanzienlijke hoeveelheid tuinafval worden verwijderd.

Dit betekent dat als de kosten van uw huis £500.000 bedragen, u een budget van £50.000 moet behouden voor tuinaanleg. Hoewel niet al deze punten nodig zijn voor een tuinarchitect om uw geld waard te zijn, is het de moeite waard om deze verschillende overwegingen aan boord te nemen bij het inhuren van een tuinarchitect. Landschapsarchitecten zijn meer geneigd om te werken met grote civiele projecten zoals openbare tuinen, of zeer mooie grote privétuinen. Het is dus geen wonder dat mensen vele honderden ponden uitgeven aan een make-over in de achtertuin en vele duizenden ponden als het ook landschapstuinen nodig heeft.

Misschien merkt u dat een landschapstuinier dit niveau van specialistische training niet zal hebben, dus het is beter om het extra geld uit te betalen om er zeker van te zijn dat het goed wordt gedaan. Landschapsprojecten vereisen normaal gesproken meer dan één tuinman en zware machines die door hen worden geleverd, kosten meer. Voor een heel klein landschapstuinproject dat ongeveer een week duurt, kijk je naar ongeveer £7000 + materialen met btw bovenop. Dus, ongeacht de huidige staat van uw tuin, is het een goed moment om te investeren in tuinaanleg.