Hoeveel waarde voegt goed landschapsarchitectuur toe aan een huis?

Een goed landschapsontwerp kan tot 20 procent bijdragen aan de waarde van uw huis, dus het is geen verrassing dat slechte buitenkeuzes het tegenovergestelde effect kunnen hebben. Landschapsarchitectuur kan tienduizenden dollars toevoegen aan de waarde van uw eigendom. In feite is het een van de weinige huisverbeteringen die je kunt aanbrengen die niet alleen meteen waarde toevoegt, maar ook in waarde stijgt naarmate de jaren verstrijken. Terwijl interieur- en ontwerpconcepten regelmatig uit de mode raken en mechanische systemen slijten, worden planten met het verstrijken van de jaren voller en robuuster.

Dit soort landschappen elimineert vaak de noodzaak van irrigatie, wat een duidelijke attractie is in een tijd waarin de kosten van water enorm stijgen. Maar hoewel landschapsarchitectuur waarde kan toevoegen aan uw huis, moet het verder gaan, zoals Merritt het zegt, „wat bloemen en een paar struiken in de grond steken. Het aansteken van het landschap kan bomen silhouetten, de tuin verlichten, bezoekers beschermen door hun pad te verlichten en beveiliging bieden tegen potentiële inbrekers. Zelfs als je niet het geld hebt - of niet wilt uitgeven - om een landschapsontwerper in te huren, stel dan in ieder geval een masterplan op voor je tuin en houd je eraan.

De studie ontdekte dat de waargenomen waarde van een huis wordt beïnvloed door de grootte, het type en het ontwerp van de plant in landschapsarchitectuur. In feite waardeerden ze hetzelfde huis met goede landschapsarchitectuur 11,3% hoger dan hetzelfde huis zonder goede landschapsarchitectuur. Matt Ward, makelaar en teamleider voor The Matt Ward Group uit Tennessee, zegt dat verlichting ook helpt de aantrekkingskracht van uw woning te maximaliseren, zodat al het landschapswerk waarin u hebt geïnvesteerd daadwerkelijk op elk moment van de dag te zien is. Het Appraisal Institute, Amerika's grootste vereniging van vastgoedtaxateurs, adviseert huiseigenaren dat „het verbeteren van de landschapsarchitectuur van hun onroerend goed kan resulteren in een aanzienlijk investeringsrendement bij de verkoop van het huis.

Hoewel een goed ontworpen landschap gunstig zou blijken te zijn bij het verhogen van vastgoedwaarden vanaf het punt van aantrekkingskracht, kan slechte landschapsarchitectuur vastgoedwaarden met 10 procent laten dalen, volgens een studie van het Journal of Environmental Horticulture. Zowel in onzekere financiële tijden als in tijden van welvaart - het modelleren van uw eigendom is een verstandige investeringsstrategie. Landschapsarchitectuur verhoogt niet alleen de aantrekkingskracht van de stoeprand, maar kan onroerend goed een waardestijging van 15 procent geven, zegt een Virginia Tech-studie. Een stap verder zijn landschapsontwerpers, die een gedetailleerd plan kunnen opstellen en vaak ook de installatie kunnen uitvoeren.

De Universiteit van Michigan deed een onderzoek en ontdekte dat consumenten meer waarde hechten aan een aangelegd huis. De eerste indruk telt, en wanneer een koper uw huis voor het eerst ziet, zijn beteugelen aantrekkingskracht en de zorg voor de landschapsarchitectuur de eerste indicatoren van hoe goed het huis is verzorgd. Hier zijn een paar manieren waarop u uw residentiële landschapsarchitectuur naar een hoger niveau kunt tillen en daarbij de aantrekkingskracht van uw huis kunt vergroten.