Heeft landschapsarchitectuur invloed op de waarde van een huis?

Landschapsarchitectuur verhoogt niet alleen de aantrekkingskracht van de stoeprand, maar kan onroerend goed een waardestijging van 15 procent geven, zegt een Virginia Tech-studie. De studie ontdekte dat de waargenomen waarde van een huis wordt beïnvloed door de grootte, het type en het ontwerp van de plant in landschapsarchitectuur. Hoewel veel mensen vastlopen in het interieur van hun huis wanneer ze zich klaarmaken om te verkopen, is het verrassend hoeveel waarde een mooie buitenruimte aan een woning kan toevoegen. De juiste combinatie van bomen, planten, verlichting en terrasruimte kan uw vastgoedwaarde met 20 procent verhogen.

Niet alleen dat, maar sommige huizenkopers zullen meer betalen voor een huis met goede landschapsarchitectuur. Als uw benadering van landschapsarchitectuur stukje is en hier en een beetje daar een beetje doet, kan uw eigendom er onsamenhangend uitzien. Het mooie van het effect van landschapsarchitectuur op de waarde van onroerend goed is dat er niets extra's hoeft te worden gedaan. Naast het besparen van huiseigenaren geld op waterrekeningen, vereist dit type landschap veel minder dagelijks onderhoud.

Bijvoorbeeld het snijden van verse randen rond uw plantbedden; het hebben van een scherpe, goed gedefinieerde rand tussen gras en mulch of vuil geeft het landschap een professionele uitstraling. Eerste indrukken zijn moeilijk ongedaan te maken, en de eerste indruk die huizenkopers krijgen, is van uw tuin en landschapsarchitectuur. Maar hoewel landschapsarchitectuur waarde kan toevoegen aan uw huis, moet het verder gaan, zoals Merritt het zegt, „wat bloemen en een paar struiken in de grond steken. Naast deze functies kunnen „slechte planning, slechte materiaalkeuzes of het ontbreken van een samenhangend project allemaal een negatieve invloed hebben op de huiswaarde”, zegt landschapsarchitect Gregg Spadaro van LAND Identity in Westfield, New Jersey.

Dit soort landschappen elimineert vaak de noodzaak van irrigatie, wat een duidelijke attractie is in een tijd waarin de kosten van water enorm stijgen. Zelfs als je niet het geld hebt - of niet wilt uitgeven - om een landschapsontwerper in te huren, stel dan in ieder geval een masterplan op voor je tuin en houd je eraan. Omdat kopers de voorkeur lijken te geven aan landschappen vol grote, volwassen planten, wilt u uw tuin de tijd geven om te groeien. Een landschap vol grote, volwassen planten is duidelijk een landschap dat in de loop der jaren zorgvuldig is verzorgd en dat een signaal afgeeft aan kopers.

Als u van plan bent om binnen een jaar te verkopen, kunt u verschillende onmiddellijke stappen ondernemen om uw landschap aan te kleden en uw verkoopprijs te verhogen. Maar als u landschapsarchitectuur wilt gebruiken om waarde toe te voegen aan een huis, zorg er dan voor dat uw gazon zowel rand als gemaaid is. Een van de manieren om dit te bereiken is door te investeren in een goed gekozen landschapsproject, een project dat indruk maakt op potentiële kopers en hen verleidt om wat meer te betalen om de deal te sluiten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u uw landschapsarchitectuur voor verschillende tijden van het jaar in evenwicht brengt, dus de volgende keer dat u op de plaatselijke kwekerij bent, kies niet alleen wat er in het seizoen is, vraag naar planten het hele jaar door om de aantrekkingskracht van stoepranden sterk te houden naarmate het weer verandert.