Is landschapsarchitectuur het geld waard?

De besparingen daarentegen leverden niet veel op, vooral niet als je rekening houdt met een uurtarief voor ons eigen werk. In dat opzicht was doe-het-zelf-landschapsarchitectuur het helemaal niet waard. Landschapsarchitectuur kan tienduizenden dollars toevoegen aan de waarde van uw eigendom. In feite is het een van de weinige huisverbeteringen die je kunt aanbrengen die niet alleen meteen waarde toevoegt, maar ook in waarde stijgt naarmate de jaren verstrijken.

Terwijl interieur- en ontwerpconcepten regelmatig uit de mode raken en mechanische systemen slijten, worden planten met het verstrijken van de jaren voller en robuuster. De meeste professionele landschapsbedrijven hebben jarenlange ervaring. Ervaring komt met een hogere kwaliteit van het werk. Wanneer u een professioneel landschapsbedrijf zoals POPS Landscaping inhuurt, kunt u er zeker van zijn dat de kosten zeker de moeite waard zijn.

POPS zorgt extra voor de eigendommen van zijn klanten alsof het van henzelf is. Een snelle zoekopdracht op internet resulteerde in een mengeling van statistieken over het rendement op investering van landschapsarchitectuur. Ik vond cijfers variërend van een ROI van 100 procent tot 1.000 procent op landschapsarchitectuur. Andere websites schatten een waardestijging van uw huis van 5 procent naar 20 procent.

Zelfs als je niet het geld hebt - of niet wilt uitgeven - om een landschapsontwerper in te huren, stel dan in ieder geval een masterplan op voor je tuin en houd je eraan. Bijvoorbeeld het snijden van verse randen rond uw plantbedden; het hebben van een scherpe, goed gedefinieerde rand tussen gras en mulch of vuil geeft het landschap een professionele uitstraling. Xeriscaping is een landschapsbouwproces dat werkt om water te besparen en de noodzaak van irrigatie te elimineren, terwijl hardscaping niet-plantaardige materialen omvat (paden, dekken, keermuren, enz. U kunt ook advies krijgen over planten die het beste werken voor uw favoriete zorgniveau, of u nu tijd wilt investeren in water en onkruid, betalen om die taken uit te besteden, of focus volledig op onderhoudsarme planten in uw landschap.

Als uw aangelegde bedden extreem overwoekerd zijn geworden, kan deze uitgave de kosten waard zijn, maar als u gewoon enkele eenjarigen moet binnenhalen om ruimte te vullen, is dit misschien een beter doe-het-zelfproject. Dat gezegd hebbende, kunnen veel huiseigenaren worden uitgeschakeld door het geld dat nodig is om een professioneel landschapsplan te ontwerpen en te onderhouden. Als je niet van plan bent om lang genoeg in een huis te blijven om de vruchten van je landschapsarchitectuur te plukken, doe dan een buikcontrole en beslis of het goed is om je innerlijke Johnny Appleseed te laten zien. Hoewel sommige landschapsarchitecten bij het starten een natuurlijk talent hebben, is ervaring nuttig, vooral omdat u voor de diensten betaalt.

Wanneer u een doe-het-zelf-landschapsproject probeert, kunt u merken dat u meer geld en tijd besteedt aan het opsporen van de juiste tools. Softscaping verwijst naar de plantelementen van een landschap en gaat vaak om bloemen, struiken en bomen die diensten nodig hebben zoals onkruidbeheer, planten en maaien. En hoewel de diensten van de twee elkaar kunnen overlappen, gaan gecertificeerde landschapsarchitecten meestal verder dan ontwerpers en kunnen ze plannen van het hoogste niveau en installatiehulp bieden. Veel kopers van vandaag houden van landschapsarchitectuur, maar hebben niet de tijd of neiging om de tijd te besteden die traditioneel nodig is om het te onderhouden.

Voeg goed geplaatste lantaarns, lichtslingers of landschapsverlichting toe aan uw bedden en loopbruggen om de ruimte uitnodigender te maken. Ondanks dat het niet in staat is om een exacte ROI op landschapsarchitectuur vast te stellen, kan een positieve eerste indruk van een huis het verschil betekenen tussen een koper die langskomt of stopt om een kijkje te nemen. De populairste trend in landschapsarchitectuur, buitenkeukens en dekken voor het hele seizoen breiden in wezen uw leefbare ruimte uit. Dit voordeel varieert van 5,5 procent tot 12,7 procent, afhankelijk van het type landschapsarchitectuur en de oorspronkelijke waarde van het huis.