Hoe bereken je landschapsarchitectuur?

Eerst en vooral, praat met de klant over wat hij wil. U moet rekening houden met de overheadkosten om uw landschapsbanen goed te kunnen prijzen. Bereken uw arbeidskosten voor de klus door het aantal uren dat nodig is om de klus te voltooien te vermenigvuldigen met uw uurarbeidstarief. Overheadkosten zijn de kosten van zakendoen.

Dit zijn uitgaven die u, zelfs als u niet werkt, nog steeds betaalt. Zaken als arbeid, apparatuurkosten, bedrijfskosten en voertuigkosten worden betaald, ongeacht of u besluit die dag te werken. Deze vormen uw overheadkosten en moeten worden opgeteld bij de kosten van elke klus. Van daaruit kunt u een schatting maken van het aantal manuren dat nodig is om een project te voltooien dat u uw totale arbeidskosten voor een baan oplevert.

Dit kan worden herhaald voor elk apparaat dat u bezit, evenals voor de gereedschappen die u bezit. U moet de duur ervan schatten voordat u ze moet vervangen. Dit wordt allemaal berekend in de kosten van uw apparatuur voor een klus. Vergeet niet dat er soms slechte dingen gebeuren, machines kapot gaan, stoppen met werken of zelfs worden gestolen.

Dit alles moet worden meegenomen in uw levenslange kosten van apparatuur. Als u rente over uw apparatuur betaalt, moet dit ook worden opgeteld bij uw apparatuurkosten.